dermavitaal - beschadigde huidHet doel van onze huidbehandelingen is een gezonde huid creëren, maar wat is nu een gezonde of juist beschadigde huid?

De gezonde huid
De gezondheid van de huid staat in directe relatie met de gezondheid van het lichaam zelf, de huid is een weerspiegeling van onze gezondheid. Een gezonde huid is glad, egaal, stevig, heeft een normale textuur, is goed gehydrateerd, heeft een goede barrièrefunctie en is ziektebeeldvrij (geen acne, pigmentvlekken etc.) Een gezonde huid kan wel fijne lijntjes en rimpels vertonen, dit is het natuurlijke verouderingsproces.

De beschadigde huid
De beschadigde huid is vaak droog, gevoelig, dof, grauw, ruw, oneffen en kan pigmentvlekken, littekens (bijvoorbeeld van acne), ontstekingen en ziektebeelden hebben zoals acne of eczeem. Naast uw eigen gezondheid kunnen beschadigingen ook het gevolg zijn van verschillende (uitwendige) factoren zoals zon, hormonale schommelingen, veroudering, voeding, roken, slecht slapen, luchtvervuiling.

Het doel van onze huidbehandeling is om de beschadigde huid weer gezond te krijgen, dit kan met verschillende behandelingen maar ook met het juiste productgebruik. Uw huidtherapeute kan u vrijblijvend een advies geven over de conditie van uw huid en het mogelijke behandeltraject. 

Voor de juiste verzorging van uw huid is het belangrijk dat u weet wat uw huidtype is, uw huidtype is bijvoorbeeld bepalend voor het soort product wat u kiest. Door het juiste verzorgingsproduct te kiezen kan de huid zich herstellen, ziet de huid er beter, gezonder en goed verzorgd uit. Door het juiste verzorgingsproduct te kiezen kunt u deze huidschade zoveel mogelijk beperken.

Hier ziet u kenmerken van die kunnen voorkomen bij verschillende huidtypen.

De vette huid 
Dit huidtype heeft een verhoogde talgproductie waardoor er gedurende de dag een vettig laagje op de huid komt. De huid is daardoor glimmend, heeft grove poriën en heeft in mindere of meerdere mate mee-eters, puistjes en ontstekingen. Veel mensen met een vettige huid hebben acne. De vette huid is vaak een dikke, stevige huid.

Reinigen is erg belangrijk voor de vette huid. Het vettige laagje op de huid zorgt voor verstoppingen en trekt vuil aan. Het is aan te raden uw huid ’s ochtends en ’s avonds te reinigen met een milde reiniging, een te agressieve reiniging zorgt er namelijk voor dat de huid uitdroogt waardoor de huid meer talg gaat aanmaken.

De gemengde huid  
De gemende huid kent zowel droge als vette huidzones. De T-zone (voorhoofd, neus en kin) zijn vettig en de wangen en de huid rond de ogen zijn droog. Mee-eters zijn een belangrijk kenmerk bij dit huidtype.

Het is belangrijk de huid dagelijks te reinigen. Vooral op het voorhoofd, de neus en de kin kan een olieachtig laagje ontstaan wat voor onzuiverheden kan zorgen. Het is aan te raden uw huid ’s ochtends en ’s avonds te reinigen met een milde reiniging, een te agressieve reiniging zorgt ervoor dat de huid teveel uitdroogt.

De normale huid 
Dit is het meest ideale huidtype, toch zijn er weinig mensen die een normaal huidtype hebben. De normale huid heeft een normale talgproductie maar de neus en kin kunnen iets vettiger zijn. De huid heeft een normale glans, is egaal, is zacht en heeft een frisse teint.

De normale huid is gezond mar kan wel tekenen van veroudering hebben zoals fijne lijntjes en rimpels, u zou uw huidverzorgingsproducten hierop kunnen selecteren.

De droge huid
De droge huid heeft weinig talgproductie en voelt daardoor vaak droog of strakgespannen aan, kan schilferig, vlekkerig en rood zijn. Deze huid is snel geïrriteerd en overgevoelig voor uitwendige factoren zoals huidverzorgingsproducten of koude. In tegenstelling tot de vette huid is de huid dun, dof en heeft fijne poriën.

De droge huid heeft speciale zorg nodig. Het is belangrijk dat deze huid zichzelf weer gaat hydrateren, daar heeft de huid vaak enige hulp bij nodig.

De verouderde huid 
Zodra we ouder worden vertraagt het stofwisselingsproces in onze cellen, dit zorgt ervoor dat nieuwe huidcellen minder snel geproduceerd worden. De huid vertoont dan fijne lijntjes en rimpels, is dun, slap en droog. Veel mensen hebben ook last van onregelmatige pigmentering (ouderdomsvlekken) en een vale matte teint.

De verouderde huid heeft speciale aandacht nodig in de vorm van behandelingen of het juiste productadvies, laat u hierover vrijblijvend informeren door uw huidtherapeut.

shutterstock_75079189

DermaVitaal gebruikt in de praktijk het product Louis Widmer

Louis Widmer
Louis Widmer heeft en groot assortiment betaalbare huidverzorgingsproducten voor ieder huidtype. Alle Louis Widmer producten zijn geproduceerd conform de richtlijnen voor farmaceutische producten (GMP productiestandaard) en zijn onderworpen aan de strengste kwaliteitscontroles. De grondstoffen moeten voldoen aan bijzonder hoge eisen. De productie vindt plaats in ruimtes waar de lucht gezuiverd wordt en waar de luchtdruk hoger is dan normaal. Door de steriele productiemethode kunnen we ook het gebruik van conserveringsmiddelen beperken. Dit verklaart waarom de producten zo goed door de huid verdragen worden. De meeste producten zijn zowel licht geparfumeerd als ongeparfumeerd verkrijgbaar. Louis Widmer biedt een breed scala aan dermatologische huidverzorgingsproducten voor de gezonde en aangedane huid.

Photo