Project omschrijving

Peelings

Een opfrisser voor je huid

Een peeling is een techniek waarbij oude oppervlakkige huidcellen verwijderd worden en nieuwe/jonge huidcellen aan de oppervlakte komen. We gebruiken daarbij een vloeistof die we in een enkele of in meerdere lagen op de huid aanbrengen.

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

  • Rimpels en een verouderde huid

  • (Acne)Littekens

  • Acne

  • Grove poriën

  • Pigmentvlekken

  • Vale of grauwe huid

We gebruiken verschillende soorten peelings om voor ieder huidprobleem een passende oplossing te bieden, we maken gebruik van peelings van Toskani. De werking van de peeling is afhankelijk de werkzame stof die in de peeling zit.

Om een optimaal resultaat te kunnen bereiken is het aan te raden de peelings in een kuurvorm te ondergaan. Afhankelijk van het type peeling en de indicatie worden gemiddeld drie tot zes peelings aangeraden. Het aantal weken tussen iedere peeling kan variëren van twee tot vier weken.

De behandeling:
Vooraf wordt de huid gereinigd en voorbereidt op de peeling. Afhankelijk van de sterkte van de peeling zal je na het opbrengen van de peeling een milde tot intense prikkeling van de huid ervaren. Zodra de peeling voldoende is ingewerkt wordt deze, indien nodig, geneutraliseerd. Eventueel kan er na de peeling retinol worden aangebracht welke de schilfering van de huid bevorderd. De behandeling wordt afgesloten met het aanbrengen van een UV beschermer.

Na de behandeling:
De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien. Na een milde peeling kan er een lichte schilfering ontstaan en kan de huid droog zijn, dit duurt 3-5 dagen. Na een intensieve peeling zal de huid gemiddeld zeven dagen strak aanvoelen en kan veranderen in een donkere kleur. Het schilferen ontstaat 1-3 dagen na de behandeling en begint meestal rond de mond, kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste. Het schilferen kan zo’n 7-10 dagen duren. Belangrijk is om tot minimaal 14 dagen na behandeling een UV beschermer (minimaal factor 30) te gebruiken en niet aan de huid te krabben of trekken.

“Alle huiden knappen hiervan op, ook als je geen huidprobleem hebt is het heerlijk af en toe weer een mooie nieuwe huid te hebben na een peeling”.