Project omschrijving

Microneedling

Zeer effectief bij huidveroudering en littekens

Met microneedling gebruik we een kleine naaldjes welke vibrerend kleine gaatjes in de huid maken. Dit zorgt ervoor dat de huid zich onmiddellijk op een natuurlijke manier gaat herstellen. Daarnaast wordt de aanmaak van collageen versneld. Door de automatische, verticaal vibrerende naaldjes en de tijdens de behandeling instelbare lengte van de naaldjes, verhoogt dit de effectiviteit van de behandeling en verbeterd de opname van producten.

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

  • Rimpels en verslapte huid: verhoogt de opname van vocht en voedingsstoffen, stimuleert de aanmaak van collageen, de huid wordt steviger en gladder

  • (Acne)littekens: vult het littekenweefsel op, breekt bestaand littekenweefsel af en versneld het genezingsproces van de wond

  • Pigment: verbetert pigmentproblemen, overmatig pigment breekt af en de huid gaat er stralender uitzien

  • Verbetert de striae: doordat de huidkwaliteit verbeterd valt striae minder op

Hoe ervaart u de behandeling?
De behandeling voelt aan als kleine prikjes in de huid en is goed te verdragen zonder verdoving. Wordt de behandeling op gevoelige plekken uitgevoerd, dan kan er indien gewenst gebruik worden gemaakt van Emla- Crème. Deze crème wordt een uur voor de behandeling aangebracht en geeft een verdovende werking. (crème enkel te verkrijgen op recept bij de huisarts)

Hoe ziet de huid er na de microneedling behandeling uit?
Afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak en de lengte van de naalden zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Bij sommige huidtypes zal dit snel verdwijnen, bij andere kan de roodheid enkele uren/dagen aanblijven. Bij een diepere behandeling kan de huid licht gaan schilferen. Dit is een positief effect omdat de dode huidcellen “afschilferen” en nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Wij adviseren om de huid goed te beschermen met een SPF 30.

“Ik heb tientallen jaren met een lelijk litteken op mijn lip rondgelopen, als gevolg van een hazenlip operatie. Na 6 behandelingen met microneedling was het litteken minder opvallend. Ik kreeg zoveel positieve reacties uit mijn omgeving!”.

KLANT • DERMAVITAAL