Project omschrijving

Laser ontharing

Stoppels zijn verleden tijd

Laserontharing is een effectieve behandelmethode om ongewenste haargroei definitief te verwijderen. Veel vrouwen hebben last van ongewenste haargroei in het gezicht, onder de oksels, de bikinilijn of de benen. Bij mannen komt de ongewenste haargroei op de schouders, rug en borst voor. Wij werken met een LightSheer Desire Diode laser, het apparaat voldoet aan de hoogste veiligheidseisen.

De werking
In onze huid liggen haarzakje (follikels) waarin de haarwortel van onze haar zit. Bij het uitvallen van ons haar zorgt de follikel door aanwezige kiemcellen ervoor dat er weer een nieuwe haar terug groeit. Laser zendt een zeer krachtig licht uit, dit wordt opgenomen door het aanwezige pigment in de haren en op die manier naar de haarwortels gevoerd. Door de warmte worden de daar aanwezige kiemcellen voor nieuwe haren vernietigd.

De behandeling
De eerste behandeling is een intake. Er wordt bepaald of jouw haren geschikt zijn voor laser. Er wordt besproken wat je kunt verwachten en er wordt een kort vraaggesprek met je gevoerd. Daarna zal de huidtherapeut een proefbehandeling geven, tijdens deze proefbehandeling wordt een klein gebied behandeld om te zien hoe je hierop reageert. De behandeling duurt gemiddeld vijftien tot dertig minuten. Gemiddeld zijn er zes tot acht behandelingen nodig. Er kan nooit gegarandeerd worden dat alle haren verdwijnen, dit heeft te maken met de haargroeifase die de haar op moment van de behandeling heeft.

Na de behandeling
Na de behandeling is de huid gevoelig, het kan ietwat rood en gezwollen zijn, dit trekt meestal na enkele uren tot maximaal één dag weg. In de week na de behandeling kan je merken dat de haren uitvallen. Complicaties na een laserbehandeling komen zelden voor, de huidtherapeut zal je vooraf informeren over de mogelijke complicaties.

Belangrijk om te weten
Zes weken voor de eerste behandeling en zes weken na de behandeling mag je niet in de zon zijn geweest, doe je dit wel kunnen er pigmentstoringen optreden. Ook mag je tijdens de behandelperiode de haren niet epileren of plukken. Het scheren of knippen van de haren mag wel.

“Als ik eerder had geweten dat deze behandeling zo effectief was, had ik dit al veel eerder gedaan. Wat scheelt het veel tijd om niet meer elke dag mijn oksels en benen te moeten scheren”.

KLANT • DERMAVITAAL