Project omschrijving

Elektrische epilatie

Daar kan geen haar tegenop

Met elektrische epilatie kan ongewenste haargroei ‘definitief’ verwijderd worden. Een voordeel van deze behandeling ten aanzien van lasertherapie is dat ook de witte, grijze en rode haren behandeld kunnen worden. Lasertherapie is alleen toe te passen op donker gekleurde haren. Echter is de behandeling arbeidsintensief omdat we ieder haartje afzonderlijk moeten behandelen. In de praktijk wordt deze behandeling daarom alleen uitgevoerd bij witte, grijze of rode haren.

Hoe ziet de behandeling eruit?
We laten een minuscuul naaldje in het haarzakje glijden, hier voel je bijna niets van. Daarna wordt er enkele seconde stroom gegeven om het haartje elektrisch te vernietigen. De haar laat zich dan vanzelf los uit het haarzakje.

Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner waarna ze uiteindelijk verdwijnen. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van de grootte van het oppervlak.

Hoe ziet de huid er na de elektrische epilatie uit?
Afhankelijk van het behandelde huidoppervlak zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Bij sommige huidtypes zal dit snel verdwijnen, bij andere kan de roodheid enkele uren aanblijven. In een enkel geval komt er een korstje wat na enkele dagen verdwenen is. Wij adviseren om de huid goed te beschermen met een SPF 30.

“Door de overgang krijg ik steeds meer overbeharing op mijn kin. Ik kom twee keer per jaar bij DermaVitaal om de nieuwe grijze haartjes te laten verwijderen”

KLANT • DERMAVITAAL