EEN MOOIE HUID KOMT VAN BINNENUIT

Wist je dat veel huidaandoeningen een gevolg zijn van een voedingstekort? Onze hedendaagse voeding bevat erg weinig vitaminen en mineralen, terwijl de belasting die het lichaam krijgt heel hoog is! Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid stress die we te verduren krijgen, de bewerkte voeding die we innemen, de toxische belasting van luchtvervuiling etc.

Als er tekorten in onze voedingsstoffen ontstaan kan dit allerlei huidklachten geven zoals eczeem, psoriasis, een droge huid en acne. Daarnaast kan de huid er dof en grauw uitzien. Ik, Brenda de Mul, heb mijzelf de laatste jaren verdiept in de relatie van voeding en de huid, heb een opleiding tot hormooncoach gevolgd en ben momenteel bezig met een opleiding orthomoleculaire voeding en suppletie.

Omega-3 is één van de voedingsstoffen waar de meeste mensen een enorm tekort in hebben. Al onze cellen in ons lichaam zijn gebaat Omega-3, ook de huid! Omega-3 krijgen we in onze voeding voornamelijk binnen door het eten van verse, vette, niet gekweekte vis. Als we al vis eten is dat meestal maximaal één keer per week en vaak ook nog een gekweekt visje uit de supermarkt, helaas zijn de waardes van Omega-3 in deze vissen erg laag.

Wist je dat bijna alle Nederlanders een Omega-3 tekort hebben?

Het was even schrikken toen ik mijn testresultaten binnen kreeg. Ik eet geen vis maar vul mijn omega-3 altijd aan met omega-3 capsules, daarnaast eet ik weinig bewerkt voedsel.

Dat ik ook een omega-3 tekort had, wist ik niet! Nu ik wat verder in de materie ben gedoken, kom ik erachter dat de visolie in de capsules eerst verhit moet worden en dat dit niet ten goede komt van de kwaliteit van de visolie. Ook de manier van vissen en het verwerken van de olie heeft invloed op de kwaliteit.

Wat zijn gezonde omega-3 waarden?

– Omega-3 index boven de 8%;
– Omega-6 / omega-3 ratio van 1:1

Dit zegt wat over de verhouding van omega-3 tot omega-6. Ik heb 8,7 zoveel omega-6 in mijn lijf als omega-3. Een waarde van 1:1 is het meest ideaal en een waarde van 3:1 of lager is gezond.

Op dit moment ben ik bezig met het testen van de visolie en tot nu toe ben ik super enthousiast! Ik had de olie niet meer nodig voor mijn acne omdat ik die al onder controle had maar ik merk wel dat mijn huid soepeler is geworden. Ook is mijn geheugen verbeterd (ik was nogal vergeetachtig) en ik herstel veel sneller na intensief sporten! Na vijf maanden mag ik opnieuw testen, ik zal de resultaten hier met je delen.

Wil je ook je omega-3 index laten testen? Vul dan het formulier die je onderaan deze website vind in. Ik kan je een bloedtest opsturen, deze test doe je eenvoudig zelf met een vingerprikje en stuur je vervolgens via de post op. De testresultaten kan je dan binnen 15-20 dagen (anoniem) online opvragen.

Heb je bij je eerste test al een omega-6 / omega-3 ratio van minder als 3:1? Dan feliciteert Eqology jou met je goede resultaten en krijg je je geld terug!

Mijn favoriet

Omega-3 is een essentieel vetzuur in ons lichaam, dat betekent dat het lichaam dit vetzuur zelf niet kan aanmaken en je het via de voeding binnen moet krijgen. Om voldoende omega-3 binnen te krijgen, moet je wel 4-6x per week vette, niet-gekweekte vis eten. Daarom adviseer ik deze visolie te gebruiken om het Omega-3 tekort aan te vullen. Bij een tekort aan omega-3 vergroot de ontstekingsgevoeligheid van het lichaam. Acne kan hierdoor sneller ontwikkelen maar ook de kans op hart- en vaatziekten, gewrichtsproblemen, diabetes type-2, nieraandoeningen en obesitas nemen toe.

Visolie Omega-3 HuidFit
Wil je?
 • Een mooiere huid;
 • Mooier haar en nagels;
 • Je immuunsysteem verbeteren;
 • Betere concentratie en hersenfunctie;
 • Betere slaap;
 • Betere sportprestaties en een beter herstel na het sporten;
 • Je fitter voelen?
Dan is deze omega-3 olie wat voor jou. Deze pure omega-3 olie van 100% Arctische wilde vis bevat organische, koudgeperste olijfolie en vitamine D3 – met een toegevoegde verse smaak van natuurlijke sinaasappel of citroen.

De resultaten tonen aan dat bijna iedereen die gedurende 120 dagen de Pure Arctic Oil heeft gebruikt een sterk verbeterd Omega- ratio heeft bereikt. Pure Arctic Oil bevat pure omega-3 olie uit kabeljauw gevist uit de voedzame, arctische wateren voor de Noorse kust.

 • Bevat geen toegevoegde visolie of synthetische additieven;
 • Een evenwichtige olie voor een optimale verhouding tussen de hoeveelheid omega-6 en omega-3;
 • Goed voor het cardiovasculaire systeem, hersenen, gezichtsvermogen, immuunsysteem en spieren;
 • Draagt bij aan een normale bloeddruk en normale cholesterol, calcium en triglyceriden in het bloed;
 • De visolie is MSC en CoC gecertificeerd en is afkomstig uit het Noors duurzame visserij-industrie;
 • Toegevoegd polyfenolen uit een koudgeperste, kwalitatief hoogwaardige olijfolie, vitamine D3 en een frisse sinaasappelsmaak;
 • 100% natuurlijk.

Hoe smaakt de visolie? Ik hou zelf niet van de smaak van vis maar deze olie proeft en ruikt niet naar vis. Door de sinaasappel of citroen smaak proeft het zelfs lekker fris. Zelfs mijn kinderen lusten het, dat zegt genoeg.

Anti-aging van binnenuit met collageen

Collageen is een eiwit en het hoofdbestanddeel van het bindweefsel van de huid, het geeft de huid sterkte en elasticiteit en een uniek vermogen om vocht vast te houden. Collageen verliezen we als we ouder worden, onze huid wordt slapper en rimpels verschijnen.  Aangezien tot 30% van het lichaamseigen eiwit collageen is, is het belangrijk om meer collageen te krijgen als we de zichtbare tekenen van veroudering willen verminderen.

Wist je dat veel collageen producten op de markt gemaakt zijn van collageen van de de botten en huiden van runderen? Viscollageen is beter opneembaar voor het lichaam en de collageen van Eqology is van zeer hoge kwaliteit!

Dit viscollageen bevat ook:

 • Matcha groene thee, dit bevat veel anti-oxidanten, die bijdragen aan het voorkomen van vroegtijdige veroudering van de huid door oxidatieve stress;
 • Duindoorn extract, dit bevat een grote hoeveelheid vitamine C en verschillende soorten vitamine B, A, E en K, mineralen en aminozuren;
 • Vitamine B3, B5 en C.

De Anti-Age Collagen Premium van Eqology draagt bij aan:

 • Het verstevigen van de huid;
 • Het versterken van haar en nagels;
 • Goed voor een normale functie van botten, kraakbeen en tanden;
 • Goed voor het immuunsysteem;
 • Draagt bij aan de normale functie van bloedvaten en de toename van ijzer in het bloed.

Heb je behoefte aan andere vitaminen en mineralen?

Ik kan je een compleet assortiment multivitaminen, vitamine K2/D3, dieetshake/maaltijdvervangers, vegan olie of visolie voor kinderen aanbieden. Interesse? Vul onderstaand formulier in, dan stuur ik je informatie toe of plan in een vrijblijvend en gratis adviesgesprek met je in.

Wil je starten met Eqology of wil je meer informatie?

Vul ons contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op. Klik hier.