shutterstock_160381268Laserontharing is een effectieve behandelmethode om ongewenste haargroei definitief te verwijderen. Veel vrouwen hebben last van ongewenste haargroei in het gezicht, onder de oksels, de bikinilijn of de benen. Bij mannen komt de ongewenste haargroei op de schouders, rug en borst voor. Wij werken met een LightSheer Desire Diode laser, het apparaat voldoet aan de hoogste veiligheidseisen.

De werking
In onze huid liggen haarzakje (follikels) waarin de haarwortel van onze haar zit. Bij het uitvallen van ons haar zorgt de follikel door aanwezige kiemcellen ervoor dat er weer een nieuwe haar terug groeit. Laser zendt een zeer krachtig licht uit, dit wordt opgenomen door het aanwezige pigment in de haren en op die manier naar de haarwortels gevoerd. Door de warmte worden de daar aanwezige kiemcellen voor nieuwe haren vernietigd.

De behandeling
De eerste behandeling is een intake. Er wordt bepaald of uw haren geschikt zijn voor laser. Er wordt met u besproken wat u kunt verwachten en er wordt een kort vraaggesprek met u gevoerd. Daarna zal de huidtherapeut een proefbehandeling geven, tijdens deze proefbehandeling wordt een klein gebied behandeld om te zien hoe u hierop reageert. De behandeling duurt gemiddeld vijftien tot dertig minuten. Gemiddeld zijn er zes tot acht behandelingen nodig. Er kan nooit gegarandeerd worden dat alle haren verdwijnen, dit heeft te maken met de haargroeifase die de haar op moment van de behandeling heeft

Na de behandeling
Na de behandeling is de huid gevoelig, het kan ietwat rood en gezwollen zijn, dit trekt meestal na enkele uren tot maximaal één dag weg. In de week na de behandeling kunt u merken dat de haren uitvallen. Complicaties na een laserbehandeling komen zelden voor, uw huidtherapeut zal u vooraf informeren over de mogelijke complicaties.

Belangrijk om te weten
Zes weken voor de eerste behandeling en zes weken na de behandeling mag u niet in de zon zijn geweest, doet u dit wel kunnen er pigmentstoringen optreden. Ook mag u tijdens de behandelperiode de haren niet epileren of plukken. Het scheren of knippen van de haren mag wel.

Vergoeding
In sommige gevallen wordt een laserbehandeling (gedeeltelijk) vergoed door uw zorgverzekeraar, dit is vaak afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Voor vragen over vergoeding kunt u contact opnemen met 0543-201007 of het contactformulier invullen.